Ako odstrániť váš účet na Facebooku

Vďaka fiasku Cambridge Analytica v roku 2018, po ktorom nasledoval hacker, ktorý napadol viac ako 50 miliónov účtov, niet divu, že ľudia chcú prerušiť vzťahy s Facebookom. Našťastie môžete účet odstrániť v priebehu niekoľkých minút.

Facebook to vlastne poskytuje dva možnosti: Deaktivovať a odstrániť. Deaktivácia vášho účtu iba dočasne pozastaví vaše informácie, takže si môžete oddýchnuť bez skákania z lode. Odstránenie účtu však natrvalo zbaví web vašich údajov. Tieto informácie zahŕňajú fotoalbumy, označenia Páči sa mi, aktualizácie stavu, informácie o časovej osi a ďalšie.

Po odstránení účtu navyše neexistuje žiadna možnosť obnovenia. Po 30 dňoch to bude, akoby ste tam nikdy neboli. Ak sa nakoniec vrátite, budete musieť začať od nuly.

Ak ste pripravení zbaviť sa únavy zo sociálnych médií, náš sprievodca najskôr ukazuje, ako uchovať osobné údaje bez toho, aby ste účet skutočne odstránili. Ak ste toho naozaj mali dosť, preskočte na druhú časť s podrobnosťami o tom, ako všetko nadobro odstrániť.

Postupujte podľa nášho praktického sprievodcu, aby ste sa chránili bez toho, aby ste úplne opustili sociálnu sieť.

Ako dočasne deaktivovať účet na Facebooku

Tu môžete „pozastaviť“ účet na Facebooku, ako dlho budete potrebovať. Táto metóda vám umožňuje pokračovať v používaní aplikácie Messenger. Ak sa však nakoniec vrátite, budete potrebovať prístup k e-mailovej adrese alebo telefónnemu číslu priradenému k vášmu účtu. Účet deaktivujete takto:

Krok 1:Kliknite na tlačidlo so šípkou nadol umiestnené vedľa ikony otáznika na navigačnom paneli.

Krok 2:Kliknite na ikonu nastavenie možnosť uvedená v rozbaľovacej ponuke.

Možnosť Nastavenia Facebooku

Krok 3: TheVšeobecné nastavenia účtu stránka sa predvolene otvorí. Kliknite na ikonu Vaše informácie na Facebooku možnosť uvedená vľavo.

Krok 4: Kliknite na ikonu Deaktivácia a odstránenie možnosť.

Vaše informácie na Facebooku

Krok 5: Na nasledujúcej stránke kliknite na tlačidlo vedľa Deaktivovať účet nasledovaná modrou Pokračujte na deaktiváciu účtu tlačidlo. Facebook vás požiada o heslo.

Facebook Pokračovať v deaktivácii

Krok 6: Nakoniec Facebook vyžaduje dôvod deaktivácie. V prípade potreby môžete vysvetliť ďalšie a odhlásiť sa z budúcich e-mailov. Kliknite na modrú farbu Deaktivovať tlačidlo na dokončenie.

Dokončite deaktiváciu Facebooku

To je všetko! Vyberte sa na dovolenku na Facebooku a vráťte sa kedykoľvek budete chcieť. Nezabudnite, že na opätovnú aktiváciu účtu potrebujete prístup k priradenej e-mailovej adrese alebo telefónnemu číslu.

Vymazanie, časť 1: Zbaľte si kufre

Pred stlačením spúšte je vždy chvíľu váhania. Máme to. Máte čoraz väčšie množstvo obsahu, ktoré začalo, keď ste pred tými rokmi narazili na Facebook. Máte toľko úprimných fotografií, správ a ďalších, ktoré o vás ako jednotlivcovi hovoria veľmi (alebo až tak veľmi). Facebook zdanlivo zachytil vašu digitálnu dušu.

Našťastie si môžu používatelia stiahnuť archívny zväzok svojich údajov na použitie v režime offline. Tieto údaje zahŕňajú fotografie, zdieľané príspevky, reklamy, na ktoré ste klikli, a množstvo ďalších údajov, ku ktorým nie je možné získať jednoduchý prístup do vášho účtu. Stiahnutie je rýchle a ľahké, a hoci to nebude také vzrušujúce ako navigácia na aktuálnej časovej osi, aspoň tam je miesto, kde by ste sa chceli virtuálne poprechádzať.

Krok 1: Kliknite na tlačidlo so šípkou nadol umiestnené vedľa ikony otáznika na navigačnom paneli.

Krok 2: Kliknite na ikonu nastavenie možnosť uvedená v rozbaľovacej ponuke.

Možnosť Nastavenia Facebooku

Krok 3: TheVšeobecné nastavenia účtu stránka sa predvolene otvorí. Kliknite na ikonu Vaše informácie na Facebooku možnosť uvedená vľavo.

Krok 4: Kliknite na ikonu Stiahnite si svoje informácie možnosť.

Facebook Stiahnite si svoje informácie

Krok 5: K nasledujúcemu Stiahnite si svoje informácie stránke si môžete vybrať a zvoliť, ktoré konkrétne informácie chcete stiahnuť. Kliknite na modrú farbu Vytvoriť súbor Začnite tlačidlom.

Vytvorenie dátového súboru na Facebooku

Krok 6:Kopírovanie vašich informácií môže chvíľu trvať. Len čo Facebook vytvorí vaše súbory, dostanete e-mailom upozornenie. Vráťte sa späť k Stiahnite si svoje informácie stránke a kliknite na ikonu Dostupné kópie tab.

Krok 7: Kliknite na ikonu Stiahnuť ▼ tlačidlo.

Stiahnite si svoje údaje

Krok 8: Facebook vás požiada o heslo. Zadajte informácie a kliknite na modrú farbu Predložiť tlačidlo.

Vymazanie, časť 2: Prerušte svoje vzťahy

Vďaka miestnej kópii svojho účtu na Facebooku môžete teraz z Facebooku odstrániť všetko.

Pamätajte, že akonáhle sa odhlásite zo svojej žiadosti o vymazanie účtu, Facebook poskytuje 30 dní, počas ktorých sa môžete prihlásiť a okamžite znova aktivovať svoj účet. Aj keď to môže znieť pohodlne, ak si to počas tohto 30-denného okna rozmyslíte, nie je to celkom vhodné, ak sa pokúsite účet odstrániť raz a navždy.

Je to preto, že aplikácie tretích strán prepojené s vašim účtom na Facebooku - napríklad Instagram, Spotify a Twitter - vás automaticky prihlásia na Facebook bez ohľadu na žiadosť o odstránenie. To znamená, že pred odstránením musíte zo sociálnej siete odstrániť všetky prepojené účty. Nezabudnite sa prihlásiť do všetkých prepojených aplikácií bez použitia poverení založených na Facebooku.

Krok 1: Kliknite na tlačidlo so šípkou nadol umiestnené vedľa ikony otáznika na navigačnom paneli.

Krok 2: Kliknite na ikonu nastavenie možnosť uvedená v rozbaľovacej ponuke.

Možnosť Nastavenia Facebooku

Krok 3: The Všeobecné nastavenia účtu stránka sa predvolene otvorí. Kliknite na ikonu Aplikácie a webové stránky možnosť uvedená vľavo.

Facebook Vyberte Aplikácie a webové stránky

Krok 4: V zozname sa zobrazí niekoľko aplikácií Aktívny tab. Ak chcete zobraziť všetky pripojené aplikácie, kliknite na možnosť „Zobraziť všetko“ (ak je k dispozícii). Ak chcete tieto aplikácie odstrániť, kliknite na príslušné políčka vpravo a potom na modrú farbu Odstrániť tlačidlo.

Facebook Odstráňte aplikácie a webové stránky

Krok 5: Na obrazovke sa zobrazí výzva na potvrdenie vašej akcie. Kliknutím na toto políčko odstránite všetky príspevky, videá a udalosti spojené s týmito aplikáciami. Kliknite na modrú farbu Odstrániť tlačidlo na dokončenie.

Facebook Potvrdiť odstránenie aplikácie

Krok 6: Opláchnite a podľa potreby opakujte.

Vymazanie, časť 3: Hasta la vista, zlatko

Stiahli ste všetky údaje a odstránili ste všetky väzby tretích strán s Facebookom. Teraz je čas sa rozlúčiť s Facebookom a odstrániť svoj účet.

Po uplynutí 30-dennej ochrannej lehoty už niet návratu späť, takže odstránenie účtu je správnym rozhodnutím. Zapíšte si tieto narodeniny a požiadajte svojich online priateľov o kontaktné informácie mimo Facebooku. Odstránenie účtu na Facebooku nemusí znamenať, že zmiznete bez stopy.

Krok 1: Kliknite na tlačidlo so šípkou nadol umiestnené vedľa ikony otáznika na navigačnom paneli.

Krok 2: Kliknite na ikonu nastavenie možnosť uvedená v rozbaľovacej ponuke.

Možnosť Nastavenia Facebooku

Krok 3: TheVšeobecné nastavenia účtu stránka sa predvolene otvorí. Kliknite na ikonu Vaše informácie na Facebooku možnosť uvedená vľavo.

Krok 4: Kliknite na ikonu Deaktivácia a odstránenie možnosť.

Vaše informácie na Facebooku

Krok 5: Na nasledujúcej stránke kliknite na ikonu Natrvalo odstrániť účet nasledovaná modrou farbou Pokračujte na odstránenie účtu tlačidlo. Ak sa zobrazí výzva, zadajte svoje heslo.

Facebook natrvalo odstráni účet

Krok 6: Facebook poskytuje príležitosť prehodnotiť to skôr, ako skočí na loď. Tu môžete jednoducho deaktivovať svoj účet, aby ste mohli Messenger naďalej používať. Máte tiež možnosť stiahnuť si informácie (ak ste to ešte neurobili). Keď ste pripravení, kliknite na modrú farbu Zmazať účet tlačidlo.

Facebook Potvrďte vymazanie účtu

Krok 7: Vyhýbajte sa Facebooku za každú cenu, kým Facebook nadobro neodstráni váš účet. Cíťte slobodu.

Opäť nepristupovať k Facebooku pomocou stolného prehliadača, mobilného zariadenia alebo prostredníctvom akejkoľvek aplikácie alebo služby tretej strany, ktorá stále aktívne používa poverenia Facebooku. Facebook začne mazať váš účet po 30 dňoch, ale natrvalo všetko môže trvať až 90 dní.

Ak ty robiť náhodne sa prihláste v rámci 30-dennej ochrannej lehoty, opakujte však proces odstraňovania a overte, či ste od Facebooku odpojili všetky aplikácie tretích strán.

Cítite očistenie sociálnych sietí? Prečítajte si naše príručky, ako odstrániť svoje účty Instagram, Snapchat a Twitter.

Posledné príspevky