Ako vypnúť Snapchatovu Snap Map

Snapchat's Snap Map, ktorá umožňuje používateľom prístup k verejným príspevkom súvisiacim s konkrétnymi miestami, sa stretla s pochopiteľnou kritikou, keď bola uvedená na trh v roku 2017. Aj keď bola táto funkcia pôvodne uvedená na trh ako spôsob, ako vidieť príspevky nahrané do nášho príbehu - niečo, čo sa ukázalo ako užitočné v dôsledku hurikánu Harvey - skutočnosť, že aplikácia zdieľala vašu polohu vždy, keď ste ju otvorili, bola akosi zametená pod koberec.

Ďalšie čítanie

  • Ako používať Snapchat
  • Sedem skrytých funkcií Snapchatu na chatovanie s priateľmi

Okrem zrejmých nebezpečenstiev môže táto funkcia predstavovať pre mladších používateľov alebo pre tých, ktorí nie sú oboznámení s možnosťami zdieľania polohy, ale skutočne chcú, aby ich priatelia (alebo rodičia) vždy vedeli, kde sú? Mnoho používateľov pravdepodobne túto funkciu povolilo pri prvom uverejnení príspevku v našom príbehu, bez toho, aby si presne uvedomili, aký veľký prístup aplikácii poskytli. Našťastie sme nižšie načrtli, ako vypnúť funkciu Snap Map a spôsoby, ako obmedziť, kto môže vidieť vašu polohu, ak si ju chcete ponechať povolenú.

Ako presne funguje Snap Map?

Ak ste povolili túto funkciu, vaša poloha sa na Snap mape aktualizuje vždy, keď otvoríte Snapchat. Presné údaje o polohe sa zobrazia iba na krátke časové obdobie, ale všeobecné údaje o polohe sa môžu uchovávať dlhšie (aj keď nie je jasné, aké presné sú tieto obdobia). Ak klepnete na bitmoji priateľa na mape, uvidíte, kedy bola jeho poloha naposledy aktualizovaná. Toto odráža aj to, kedy aplikáciu naposledy otvorili, a môžu tak urobiť za vás. Polohy zostanú na mape až osem hodín za predpokladu, že počas tohto časového obdobia aplikáciu znova neotvoríte. Ak od posledného otvorenia aplikácie uplynulo viac ako osem hodín, vaša poloha zmizne z mapy až do najbližšej doby.

Môžete tiež klepnúť na hotspoty, farebné body na mape, ktoré označujú aktivitu, a zobraziť tak verejné príspevky v tejto oblasti. Mapu môžete tiež priblížiť a oddialiť, ako by to bolo v ktorejkoľvek špecializovanej navigačnej aplikácii. Vedľa nich sa tiež môžu zobraziť sponzorované udalosti alebo zaujímavé príbehy s krátkym popisom, na ktoré môžete kliknutím získať prístup k príslušným snímkam.

Povolenie režimu duchov

ako vypnúť nastavenie mapy snapchatako vypnúť snapchat mapovanie

Ak sa vám nepáči, že vaši priatelia vždy vedia, kde presne ste (a kto by to urobil), môžete povoliť režim Duchov, ktorý zabráni aktualizácii vašej polohy na mape. Stále môžete uverejňovať príspevky v našom príbehu so zapnutým režimom duchov, ale dá vám pokoj, že nikto nesleduje každý váš pohyb. Tu je postup:

Krok 1: Otvorte Snapchat

Najskôr spustite aplikáciu Snapchat na svojom zariadení iPhone, iPad alebo Android. Ak ešte nie ste prihlásení, zadajte svoj e-mail a heslo pred otvorením aplikácie v fotoaparáte.

Krok 2: Nájdite Snap Map

Ak chcete získať prístup k Snap Map, dvoma prstami stlačte smerom do stredu obrazovky.

Krok 3: Otvorte nastavenia a zapnite Ghost Mode

Nastavenia zobrazíte kliknutím na ikonu ozubeného kolieska v pravom hornom rohu obrazovky. Potom prepnite snímku vedľa režimu duchov, ktorý by mal byť prvou položkou vo výslednom zozname.

Ak je povolený režim duchov, vaši priatelia nebudú môcť vidieť vašu polohu na mape. Stále budete môcť vidieť svojho vlastného avatara, ktorý však bude mať pred svojou tvárou modré logo Snapchat, čo znamená, že ho ostatní používatelia nevidia. Nezabudnite, že režim duchov môžete kedykoľvek vypnúť vykonaním rovnakých krokov.

Úpravy nastavení ochrany osobných údajov

Ak ste v pohode pravidelne zdieľaním svojej polohy môžete stále obmedziť počet ľudí, ktorí majú prístup k vašim údajom. V časti Duchový režim vo vašich Nastaveniach sa nachádza časť s názvom Kto môže vidieť moju polohu. Aktuálne ste vybrali ktorúkoľvek z možností, ktorá má vedľa seba modrú značku začiarknutia.Moji priateliaoznačuje všetkých používateľov, ktorých ste pridali na Snapchat a ktorí si vás tiež pridali.Moji priatelia, okremvám umožňuje vybrať určitých priateľov, pred ktorými chcete skryť svoju polohu, aIba títo priateliaumožňuje vám vybrať spoločných priateľov, ktorí budú mať prístup k vašim údajom o polohe.

Vyberte si ktorúkoľvek z možností, ktorá vám vyhovuje viac, alebo postupujte podľa pokynov vyššie, aby ste zabránili úplnému zdieľaniu svojej polohy.

Posledné príspevky