Ako používať Prihlásenie pomocou Apple

Prihlásiť sa do nových aplikácií už v ten deň znamenalo odhaliť vašu e-mailovú adresu a vytvoriť nové heslo pre každý účet. Keď to bolo príliš mätúce a časovo náročné, prepadli sme pokušeniu používať účet Facebook ako univerzálne prihlasovacie meno, a to aj napriek oprávneným výhradám k otázkam ochrany súkromia.

V prípade iOS 13, iPadOS 13, WatchOS 6, tvOS 13 a MacOS Catalina predstavila spoločnosť Apple Prihlásenie. Funkcia Prihlásenie vám poskytuje súkromný spôsob prihlásenia a správy aplikácií a webov tretích strán pomocou vášho Apple ID namiesto poskytovania pošlite svoj e-mail každému, kto o to požiada. A Prihlásiť sa pomocou Apple Tlačidlo na aplikácii alebo webe znamená, že si môžete nastaviť účet a prihlásiť sa pomocou svojho Apple ID. Ak chcete používať Prihlásenie, musíte mať Apple ID s povolenou dvojfaktorovou autentifikáciou a musíte byť prihlásení do iCloudu. Prihlásenie môžete použiť v rôznych webových prehľadávačoch vrátane Safari spoločnosti Apple a dokonca aj v Androide alebo Windows.

Keď to nastavíte, keď aplikácie a weby požadujú vaše meno a e-mailovú adresu na nastavenie vášho účtu, môžete namiesto toho použiť Skryť môj e-mail - súkromnú službu pre prenos e-mailov spoločnosti Apple - a vytvoriť anonymnú e-mailovú adresu, ktorá preposiela správy aplikácií do skutočnú e-mailovú adresu bez toho, aby ste ju prezradili tretím stranám. Prostredníctvom tejto adresy s vami môže komunikovať iba registrovaná aplikácia alebo vývojár. Ak ju nechcete ďalej používať, môžete ju vypnúť.

Použite Prihlásenie na zariadení so systémom iOS

ako používať prihlásenie pomocou Apple sign1ako používať prihlásenie pomocou Apple sign2ako používať prihlásenie pomocou Apple sign3ako používať prihlásenie pomocou Apple sign4ako používať prihlásenie pomocou Apple sign5Prihláste sa pomocou Appleako používať prihlásenie pomocou Apple sign7ako používať prihlásenie pomocou Apple sign8
  • Prihláste sa pomocou svojho Apple ID na svojom zariadení.
  • Klepnite na ikonu Prihlásiť sa pomocou Apple tlačidlo na aplikácii alebo webe, ktoré chcete použiť.
  • Ak sa zobrazí výzva na zadanie mena a e-mailovej adresy, prihlásenie pomocou Apple automaticky vyplní informácie z vášho Apple ID. Môžete upraviť svoje meno alebo zvoliť jedno z nich Zdieľať môj e-mail aleboSkryť môj e-mail.
  • Klepnite na ďalej a potvrďte pomocou Face ID, Touch ID alebo prístupového kódu zariadenia.
  • Ak nemáte Face ID, Touch ID alebo prístupový kód, môžete použiť svoje heslo Apple ID.
  • Pokiaľ ste prihlásení do svojho zariadenia, zostanete prihlásení do týchto aplikácií.
  • Ak sa potrebujete znova prihlásiť, klepnite na ikonu Prihlásiť sa pomocou Apple tlačidlo a postup opakujte.

Náhodná e-mailová adresa, ktorú pre vás vygeneroval Apple, bude vyzerať asi takto: [email protected] Je to obzvlášť užitočné, keď si aplikáciu rezervujete prvýkrát alebo ak nepoznáte (alebo nedôverujete úplne) vývojárovi. E-mailové adresy môžete kedykoľvek zmeniť alebo vypnúť preposielanie e-mailov.

  • V iPhone prejdite na nastavenie, potom klepnite na svoje meno.
  • Klepnite na Meno, telefónne čísla, e-mail, potom klepnite na Vpred komu pod Skryť môj e-mail.
  • Vyberte adresu, na ktorú chcete posielať e-maily.
  • Ak vyberiete e-mailovú adresu, bude to platiť pre e-mail od všetkých aplikácií a vývojárov používajúcich funkciu Skryť môj e-mail.

Správy odoslané na túto adresu sa automaticky preposielajú na vašu skutočnú e-mailovú adresu prostredníctvom prenosovej služby spoločnosti Apple. Môžete si prečítať tieto e-maily a dokonca na ne odpovedať, pričom svoju vlastnú adresu budete mať súkromnú. Apple neskenuje e-mailový obsah, filtrovanie spamu však vykonáva. Všetky správy sa odstránia z prenosových serverov spoločnosti Apple niekoľko sekúnd po doručení.

Zakážte preposielanie e-mailov

Môžete zastaviť e-maily z konkrétnej aplikácie alebo webu alebo vypnúť funkciu Preposielať komu, čím sa zastaví tok e-mailov z tejto aplikácie do doručenej pošty, kým znova nezapnete preposielanie.

  • V iPhone prejdite na nastavenie, potom klepnite na svoje meno.
  • Klepnite na Heslo a zabezpečenie.
  • Klepnite na Aplikácie pomocou vášho Apple ID.
  • Nájdite aplikáciu, ktorú chcete ukončiť.
  • Vyberte Prestaňte používať Apple ID, potom na ďalšej table zvoľte Prestaňte používať.

Keď prestanete používať svoje Apple ID v aplikácii, odhlásite sa z aplikácie v zariadení. Pri ďalšej návšteve aplikácie alebo príslušnej webovej stránky môžete buď vybrať Prihlásiť sa pomocou Apple znova sa prihlásiť alebo vytvoriť nový účet. Ak znova použijete Prihlásiť sa pomocou Apple, budete prihlásený do rovnakého účtu, aký ste už mali. Niektoré aplikácie vám môžu umožniť vytvoriť nové heslo, aby ste sa mohli prihlásiť bez použitia svojho Apple ID. Iné vám môžu umožniť použiť Prihlásenie pre viac aplikácií. Ak však pre jednu aplikáciu vypnete preposielanie e-mailov alebo prestanete používať svoje Apple ID, mohlo by sa to vzťahovať na všetky ostatné aplikácie od rovnakého dodávateľa.

Posledné príspevky